Software

MeetschermDiepgang
Het programma “Diepgang” is de “intelligentie” achter het Diepgangsmeetsysteem en is voorzien van een overzichtelijk meetscherm, waarop de meest belangrijke gegevens in het groot zijn af te lezen. De software is geschikt voor Win2000, WinXp en draait op computers vanaf PIII-500 Mhz. Voor uw gemak is “Diepgang” voorzien van een overzichtelijke logfunctie, om die ene reis/ lading op eenvoudige wijze op te zoeken. Hiervan kan een afdruk worden gemaakt voor uw administratie. De afdruk kan worden gemaakt in het Nederlands, Engels (Donauvaart), Duits en Frans en bevat ook de scheepsgegevens zoals : telefoon-en europanummer. Natuurlijk kan ook de meetbrief worden bekeken en afgedrukt. In het programma “diepgang” kan men de clinometer lampen op elke centimeter instellen.

Alarm op:
Geladen tonnen, Geloste tonnen, Buiging & Wringing

Alarmwaarden kan men instellen en opslaan. Een belangrijke functie is de instelling van het soortelijk gewicht van het buitenboord water, als u op zout of brakwater gaat laden. Het programma blijft de juiste tonnen aangeven op zout of zoet.

HoogtemetingStuurhut
De software voor de hoogtemeting geeft Stuurhut, radarmast en voormast hoogte aan. De hoogte wordt gemeten tot scheepsvlak en de diepgang wordt hiervan af gehaald. Tevens houd de software rekening met scheefligging en achter of voorover liggen. Door het varen ontstaat zuiging, zodat het lijkt of het schip vlotter ligt. Gebruikt men de opgeslagen diepgang heeft deze zuiging geen invloed op de hoogte uitlezing. Voor uw geruststelling, geeft de software de begin-vaar en eindstand van stuurhut/mast aan.

Tankmeting
De software voor tankmeting wordt “op maat” gemaakt voor de verschillende tank inhoud. Instelling die u zelf kunt wijzigen zijn Tankvloeistof, soortelijk gewicht, temperatuur coefficient. Natuurlijk is voor elke tank een hoog en laag alarm in te stellen. Dit alarm kan ook naar buiten toe uitgevoerd worden. Ook kan naar keuze de tankinhoud weergegeven worden als : pijlhoogte, volume, gewicht en procent. Als opties kan de tankinhoud ook op meerdere computers worden afgelezen. Ook kan de tankinhoud worden opgeslagen om later terug te zoeken en bestaat de mogelijkheid dit automatisch te doen (log functie).