Home

DruksensorIn 1987 is het eerste idee ontstaan voor een diepgang* meetsysteem. In een tijd, dat alles geautomatiseerd zou worden. De oude manier met een duimstok langs alle 6 ijkpunten lopen, vergt veel tijd en is niet al te nauwkeurig. Denk aan slecht weer en s’nachts. In het jaar 1988 is het M.S. Maralko als eerste binnenvaartschip uitgerust met een diepgang meetsysteem van Cumarine. Dit systeem werkt met druksensoren die in het scheepsvlak zijn aangebracht en waterdruk onder het schip meten. Doordat de sensoren in direct contact staan met water is deze manier van meten zeer gevoelig voor vervuiling en is dure bekabeling nodig. Door goed te kijken naar de zeevaart, ontdekte wij dat sensoren door inwerking van zout in korte tijd vervuilen en gaan afwijken.

In de zeevaart wordt om deze reden veelvuldig gebruik gemaakt van het zogenaamde “Luchtbellen meting”. Door lucht in een leiding te blazen tot onder het scheepsvlak bij een ijkpunt, kan men de waterdruk “doorgeven” tot het begin van de leiding. Met als voordeel dat de sensoren op een veilige en droge plaats kunnen worden gemonteerd en niet vervuilen door inwerking van buitenboordwater.

In augustus 2000 is het eerste systeem met “luchtbellen meting” opgeleverd door Cumarine voor de binnenscheepvaart, aan schipper W.D. Koopmans van M.S. Celeste.

In 2001 is het eerste zeeschip uitgerust met ‘luchtbellen meting” van Cumarine. De software wordt standaard op maat gemaakt voor elk schip. De volledige berekening van scheepsconstanten (o.a. ballast en bunkers) kan snel worden gemaakt, bewaard en afgedrukt. Ook is voor de zeevaart de software geheel in het Engels. Cumarine heeft prettig samengewerkt met MV Sereen van Rederij Sereen om alle noodzakelijke aanpassingen te doen voor de Zeevaart.

Een veel gestelde vraag van schippers is, hoe lees ik de diepgang af uit het gangboord. Enkele opties zijn : Lichtkrant (moeilijk afleesbaar), GSM en pieper (abonnement en belkosten), Cumarine heeft hiervoor de oplossing gemaakt.

In de zomer van 2001 zijn de eerste voorzichtige stappen voor een draadloze aflezing genomen. Dit heeft geleid tot het uiteindelijke product DekTV. Met hoge resolutie kleuren TFT-scherm.

*ook wel ladingmeter, beladingsmeter, scheepsladingmeter en ijk meter genoemd.